The Memlinc: een icoon in Knokke

Sinds 1923 vormt The Memlinc een landmark aan de Belgische kust. Het gebouw in Normandische stijl herbergt een rijke geschiedenis: van beroemde hotelgasten over moeilijke oorlogsjaren tot trendsetting concepten.

Vandaag is The Memlinc het laatste hotel met frontaal zeezicht in Knokke. De combinatie van alle faciliteiten, het historische karakter en de joviale service van onze vaste equipe zorgt ervoor dat onze gasten graag terugkomen. Zomervakantie met de kids of een apéro onder vrienden?

In The Memlinc komt iedereen thuis!

It’s a family affair!

De grootste gemene deler doorheen de geschiedenis? Familie! Vandaag staat de vierde generatie aan het roer. Dat de familie Deklerck over een gezonde dosis ondernemersdurf beschikt, werd al duidelijk van in het prille begin. Waar andere hotels in Knokke Engelse namen hadden, zochten ze het met de Vlaamse primitief ‘Memlinc’ veel dichter bij huis.

Ook nu blijft de familie inzetten op vernieuwing. Enkele jaren geleden werd op het dak van The Memlinc de eerste Skybar langs de kust geopend en begin 2020 kreeg de Bistro een grondige make-over. Het resultaat: een plek waar het de hele dag door aangenaam toeven is in een familiale, gemoedelijker sfeer.

a rich history

1894
Louis De Klerck richt Hôtel de Bruges op, tegenover de Margarethakerk in Knokke. Later wordt hij ook burgemeester van Knokke.
1922
Emile De Klerck, zoon van, verkoopt Hôtel de Bruges en start samen met zijn vrouw Augusta Cosyn de bouw van Hotel Memlinc.
30 juni 1923
Memlinc Palace Hotel wordt feestelijk geopend! Er volgen enkele gloriejaren en de wereldberoemde zangeres Lucienne Boyer komt optreden.
1930
Emile en Augusta scheiden. Augusta zet op haar eentje het hotel verder. Ladyboss avant la lettre …
1940-1944
Duitse troepen bezetten het hotel en gebruiken de kelder als opslagplaats voor munitie. Na de bevrijding neemt de Canadese infanterie zijn intrek in het zwaar beschadigde gebouw.
1948
Augusta overlijdt en dochter Martha neemt het bestuur van het hotel op zich.
1950
André Deklerck koopt het hotel over van zijn zus en investeert in grote renovatiewerken. Elke kamer wordt voorzien van een badkamer, de derde verdieping krijgt mansardedaken en de oostkant van het hotel wordt uitgebreid.
1954
André trouwt met Parijse hoteliersdochter Renée Krittlé.
1964
Aan de westkant wordt een nieuwe vleugel gebouwd. Dankzij de “Weekends d’Evasion” in het Casino kan het hotel nu ook in de wintermaanden open blijven.
1966
Prins Bernhard van Nederland huldigt de nieuwe seminariezaal in.
1977
Het hotel wordt voorzien van dubbele beglazing n.a.v. de petroleumcrisis.
1988
André laat het Memlinc Palace Hotel over aan zijn zoon Christophe. Enter the next generation!
1988
Christophe staat meteen voor hete vuren door de nieuwe en zeer strenge brandvoorschriften. Na enkele grote investeringen beantwoordt het hotel volledig aan de normen.
1990
10 kamers worden getransformeerd tot 3 ruime appartementen, perfect voor gezinsvakanties.
1992
Restaurant Naïade wordt geopend. Ook niet-hotelgasten schuiven er graag aan tafel!
1992
De hotelkamers krijgen geleidelijk aan een grondige make-over.
2005
De Palace opent zijn deuren! De unieke combinatie van loungebar en restaurant is een schot in de roos.
2007
Liefhebbers van zeevruchten kunnen vanaf nu terecht bij Ecailler. Oesters, kreeften, seafood, … mét zicht op zee. What’s not to like?
2015
De Skybar met 360° uitzicht wordt the place to be in de zomer.
2020
De Palace wordt getransformeerd tot een trendy, easy going Bistro. Onder de krachtige naam The Memlinc wordt de family legacy voortgezet!
Previous
Next